Kan du virkelig se forskjell på ulike typer medisinske masker?

Kan du virkelig skille mellom ulike typer medisinske masker?Vet du virkelig om alle disse maskene, som vanlige medisinske masker, medisinske kirurgiske masker, medisinske beskyttelsesmasker, N95-masker, KN95-masker ...?Hvis du føler deg forvirret, vil denne artikkelen ta deg gjennom disse forskjellige maskene.

Typer medisinske masker

Medisinske masker består av tre lags stoff.Det indre laget er vanligvis ikke-vevd eller vanlig sanitærbind;mellomlaget er generelt et isolasjonsfilterlag laget av ultrafint polypropylenfiber smelteblåst materiale;det ytre laget er generelt et spesielt antibakterielt lag laget av ikke-vevd eller ultratynt polypropylen smelteblåst materiale.

Oppsummert er det tre typer medisinske masker:

1. Vanlig medisinsk maske

Vanlige medisinske masker, også kjent som medisinske engangsmasker, brukes til å blokkere munnen og nesesprut med det laveste beskyttelsesnivået.Den er egnet for generelle helsetjenester, slik som sanitær og rengjøring, dispensering av væske, linrengjøring, etc., eller for barriere eller beskyttelse av partikler, pollen osv. annet enn patogene mikroorganismer.

zxczxcxz1

2. Medisinsk Kirurgisk maske

Medisinsk kirurgisk maske er egnet for grunnleggende beskyttelse av medisinsk eller relatert personell og for å stoppe spredning av blod, kroppsvæsker og sprut under traumatiske operasjoner med et middels beskyttelsesnivå og noe åndedrettsvern.

zxczxcxz2

3. Medisinsk beskyttelsesmaske

Den medisinske beskyttelsesmasken brukes til beskyttelse av medisinsk og relatert personell mot luftbårne luftveisinfeksjoner og er en slags lufttett, selvabsorberende og filtrerende medisinsk verneutstyr med et høyt beskyttelsesnivå som er spesielt egnet til å bæres ved kontakt med pasienter med luftbårne eller nære dråpebårne luftveisinfeksjoner under deres behandlingsaktiviteter.Den filtrerer ut luftbårne partikler og blokkerer dråper, blod, kroppsvæsker og mikrodråper av sekret som engangsprodukt.

zxczxcxz3

Klassifisering av gjeldende standarder

1. Den gjeldende standarden for valg av medisinske engangsmasker er YY/T0969-2013Medisinske engangsmasker.Medisinske masker er for det meste designet og produsert av bedrifter, som generelt ikke kan garantere filtrering av patogene mikroorganismer og støv, og den faktiske effekten av beskyttelse er ikke særlig tilfredsstillende.

2. Den gjeldende standarden for valg av medisinske engangsmasker er YY0469-2011medisinske kirurgiske masker.Medisinske kirurgiske masker har en filtreringseffektivitet på over 95 % for bakterier og mer enn 30 % for ikke-oljeholdige partikler, og er for det meste rektangulære i design og passer ikke like tett til ansiktet som medisinske beskyttelsesmasker.Vanlige medisinske kirurgiske masker er stroppmasker, øreløkkemasker, etc.

zxczxcxz4 zxczxcxz5

Den gjeldende standarden for valg av medisinske medisinske vernemasker er GB19803-2010tekniske krav til medisinske vernemasker.De medisinske beskyttelsesmaskene er delt inn i tre nivåer, hver med en filtreringseffektivitet på 95 %, 99 % og 99,97 % for ikke-oljeholdige partikler.KN95/N95-masker har en filtreringseffektivitet på mer enn 95 % for ikke-oljeholdige partikler, og generelle medisinske beskyttelsesmasker kan oppfylle kravene til "N95/KN95" på første nivå.

zxczxcxz6

Det må imidlertid bemerkes at:

KN95-masker er basert på den kinesiske standarden GB2626-2006Åndedrettsvernprodukter Selvabsorberende, filtrert anti-partikkelmaske og er delt inn i KN- og KP-serier, hvor KN-serien blokkerer ikke-oljeholdig partikkelmateriale og KP-serien blokkerer både oljeholdig og ikke-oljeholdig partikkelform.Senere i juli 2020 ble den nye standarden GB2626-2019 implementert, noe som gjorde vurderingsindikatorene mer praktiske.

N95-masken er et konsept foreslått av National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) i den amerikanske føderale forskriften 42 CFR Part 84, inkludert N, R, P three series.N-serien er åndedrettsvern (inkludert masker) som kan blokkere ikke-oljepartikler.N95 kan imidlertid ikke baseres i det relevante innenlandske standardsystemet.Derfor er den gjeldende standarden GB2626-2006 og NIOSH-sertifisering.

zxczxcxz7

Generelt sett er partikkelfiltreringseffektiviteten til KN95- og N95-masker den samme, men deres sertifiseringsstandarder og ytelsestester er forskjellige.Både KN95- og N95-masker er klassifisert som medisinske og ikke-medisinske.Standarden for medisinske masker har et tilleggselement - "overflatefuktighetsmotstand", som kan beskytte mot sprutende kroppsvæsker.Det er relativt strengere.

zxczxcxz8

I tillegg refererer den kinesiske standarden GB2626-2006/2019 til den vanlige KN95-maskestandarden, og den medisinske KN95-standarden er GB19083-2010.Vanlige mennesker og helsepersonell som ikke utsettes for høytrykksvæskespray kan bruke vanlige KN95-masker.

zxczxcxz9

KN95/N95 hoderemmasken har en bedre forsegling, som ikke bare beskytter luftveiene mot bakterier og støv, men gjør det også mulig å feste svampstrimler, noe som gjør den mer behagelig å ha på.De justerbare spennene på ørestroppene til maskene kan effektivt lindre øresmerter forårsaket av langvarig bruk av maskene.

zxczxcxz10 zxczxcxz11

Klassifisering av produksjonsmaskiner

Medisinske masker er generelt sterile.Det krever å være produsert krever i en klasse 100 000 sterilt rent anlegg med luftkondisjoneringsrensesystemer og rensede vannsystemer.Dessuten er produksjonen av medisinske masker fullført etter at råvarene er valgt og masken er formet, presset, trimmet, øreløkker sveiset, nesetråden sveiset, pakket, sterilisert og analysert (EO-sterilisering).

For å oppnå ovennevnte produksjonsprosess kreves helautomatisk eller halvautomatisk produksjonsutstyr.De ferdige medisinske maskene kan produseres av én helautomatisk maskin som er i stand til å fullføre hele produksjonsprosessen, fra mating av råvarer til emballasje.I tillegg kan flatmaskemaskinen være sammensatt av en maskehoveddelfremstillingsmaskin og 2 eller 3 øreløkkesveisemaskin, som kan realisere høyeffektiv produksjon.

Henyyao fullautomatisk høyhastighets flatmaskemaskin og høyhastighets foldemaskemaskin, utstyrt med fotoelektrisk deteksjon og automatisk tellefunksjon, automatisk sveising av øreløkker og nesetråd, sveising og skjærekanter, som garanterer skjønnhet og høy kvalitet på produktene.Den kan også utstyres med avviksrettende enhet og svampfesteenhet, slik at produktene kan møte et bredere spekter av markedsbehov;Maskinen er i stand til å produsere øreløkkemasker, hoderemmasker, justerbare spennemasker, noe som gjør produktene mer konkurransedyktige.

zxczxcxz12

For å tilfredsstille ulike produksjonsbehov, kan Hengyao-maskemaskinen automatisk pakke de ferdige produktene, praktisk og hygienisk;flat maske kan utstyres med funksjonen for automatisk å legge masker i bokser.En maske hovedkroppsmaskin koblet til to øreløkkesveisemaskin gjør produksjonen mer effektiv.Hengyao-maskemaskinen kan alle realisere automatisk produksjon av stroppmasker, flat (foldbar) øreløkkemaske, hoderemmasker, beskyttelsesfilmmaske og andre masker for forskjellige bruksgrupper og scenarier, og har et bredt marked.

zxczxcxz13

(1+1 høyhastighets flatmaskemaskin)

zxczxcxz14

(1+2 stropper maskemaskin)

zxczxcxz15

(Cross ear loop flat maskemaskin)

zxczxcxz16

(1+1 maskin for å lage beskyttelsesfilm for utvendig øreløkke)

zxczxcxz17

(1+1 stropp, beskyttende filmmaskemaskin)

zxczxcxz18

(Helautomatisk N95 hoderem foldemaskemaskin)

zxczxcxz19

(Helautomatisk aktivert karbon foldemaskemaskin)


Innleggstid: 20. desember 2022
WhatsApp nettprat!