Ситнители на памучни влошки што мора да ги знаете

Ставката може да се користи во многу процеси за нега на кожата, како што се отстранување шминка, чистење, тонирање …… Дали знаете што е тоа?Во право!Станува збор за памучна подлога.

Можеме да го видиме на шалтерите на трговските центри, онлајн продавниците, полиците на супермаркетите, продавниците на долниот кат….. речиси насекаде во нашиот живот.Но, материјалите и видовите на различни памучни влошки се сосема различни: неткаен, памук за одмастување, spunbond, повеќеслоен, еднослоен, стиснат или дизајн што може да се вметне.Потребниот процес варира во зависност од материјалот и текстурата.Колку знаете за различните видови памучни влошки?

sregd (1)

Форми на памучни влошки

Постојат неколку видови на памучни влошки:

1. Памучни влошки без стегање

Овој тип на памучна подлога е повеќе впива, а недостаток е тоа што е премногу мека и лесно се паѓа од вата.Може да се користи за отстранување на шминката од очите, а исто така и да се троши во неколку слоеви за влажни облоги, заштедувајќи и памучна подлога и вода.

2.Стуткани и задебелени памучни влошки

Не е лесно да се падне од вата поради стегање, па може да се користи за отстранување шминка или секундарно чистење.

3.Памучни влошки за вметнување

Памучна подлога што може да се вметне е подебела, поцврста и цврсто набиена.Има отвор на задната страна, лесно се вметнуваат прстите и може да се користи за отстранување шминка или за секундарно чистење.Но, не е погоден за луѓе со чувствителна кожа.

sregd (3)

4.Тенка памучна подлога

Овој вид на памучна подлога е исто така многу заштеда на вода и нема да падне од вата.Но, лесно се консумира и може да се користи за секундарно чистење, влажни облоги или ставање лосион.Може да помогне да заштедите производи за нега на кожата и нема да бидете толку скршени.

5.Двострани памучни влошки

Некои памучни влошки се различни од двете страни.Едната страна е мрежеста, а другата е сјајна.Сјајната страна е за хидратација, а мрежестата страна е за чистење, така што има повеќе функции и може да се користи за различни намени.

sregd (4)

Процесот на производство на памучни влошки

Општиот процес на машината за правење памучни влошки е следен: товарење суровина-автоматско пренесување – втиснување- сечење на ролна – распоредување и пренесување на готовите производи – собирање отпад – автоматско броење – готови производи.Ќе има мали разлики во процесот, но сите тие се речиси исти.

Процесот на формирање на памучна подлога обично се врши со ултразвучно заварување или технологија на топење на топлина за да се осигура дека целиот производствен процес може да се заврши во исто време од хранење на материјали до сечење и редење на готови производи.Уште повеќе, за разлика од другите процеси, машината за правење памучни влошки Hengyao може да реализира една машина за повеќекратна употреба.Само треба да смените различни калапи за да произведете различни облици и модели на памучни влошки.И не е пребирлив за материјалот при сечењето, а исечените производи се без брус.Машината може уредно да ги собира готовите производи и има висока ефикасност.

sregd (5)

(Машина за правење памучни влошки со голема брзина - тип на топење на топлина)

sregd (6)

(Машина за правење памучни влошки со голема брзина - тип на ултразвучно заварување)


Време на објавување: 18-11-2022 година
WhatsApp онлајн разговор!